Oldal kiválasztása

YantraYoga & AcroYoga

Élménytábor

2019.08.25 – 09.01

JELENTKEZEM A TÁBORBA

YantraYoga & AcroYoga

Élménytábor

2019.08.25 – 09.01

JELENTKEZEM A TÁBORBA

YantraYoga & AcroYoga

Élménytábor

2019.08.25 – 09.01

JELENTKEZEM A TÁBORBA

YantraYoga & AcroYoga

Élménytábor

2019.08.25 – 09.01

JELENTKEZEM A TÁBORBA

YantraYoga & AcroYoga

Élménytábor

2019.08.25 – 09.01

JELENTKEZEM A TÁBORBA

A YantraYogáról

A Csögyal Namkhai Norbu Rinpocse által átadott Jantra jóga, vagy “Mozgás jógája” egy ősi tibeti jógarendszer, ami a Nagy Tökéletesség-Dzogcsen tanítás része. Eredeti szövegét, amelynek címe A Nap és a Hold egyesítése, Vairócsana, a híres fordító írta le a 8. században. A szöveghez tartozó nélkülözhetetlen szóbeli magyarázatok átadási lánca azóta megszakítatlan. A Jantra jóga gyakorlása által a fizikai testünk és energiáink kiegyensúlyozódnak, légzésünk rendezetté válik, tudatunk ezáltal tud túllépni a gondolkozáson és ítélkezésen, felfedezve az ún. elmélyedés állapotát, a tudat természetét.
A táborban a Jantra jóga előkészítő gyakorlatait fogjuk megtanulni: a Kilences légzést, az ízületek lazításának öt gyakorlatát, a Nyolc mozgást a prána tisztítására, a vezetékek uralásának öt gyakorlatát, a fő gyakorlatokból az első és második jantra csoportot (ez összesen tíz gyakorlat), valamint a ritmikus légzést.
Ajánlott jógázóknak, jóga oktatóknak is Kiegészíti a már tanult tudás halmazt és tapasztalatokat, és betekintést a jógák mélyfilozófiáiba.
A tábori foglalkozások nyitottak azok számára is, akik teljesen kezdők és nincs semmilyen előképzettségük a jógában.

Az AcroContactYoga programokról

Gyere és éld át életed egyik legnagyobb élményét, a csodálatos festői szépségű, mediterrán szigetén. Méltán nevezik Hvar szigetét Dalmácia királynőjének.  A világ Top 10 szigetének egyike, több területi egysége a Világörökség része.

A Tábor programját úgy állítottam össze, hogy a Sziget látnivalóiból minél többet láthassunk. A sziget látványosságai mellett, mi is látványos gyakorlatokat tanulunk meg, és ezekben a  csodálatos környezetekben  ki is próbáljuk a tudásunkat.  Ezekről képeket, kisvideókat készítünk, hogy örök nyoma legyen ennek a fantasztikus tábori nyaralásunknak.

Ebben a táborban biztosítalak arról, hogy naponta többször léped túl a saját határaidat, és gondoskodok arról, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb élményekkel gazdagodj, napról napra.  A Tábort kihívások, dinamizmus, változatosság és az élményekben gazdag programok sokszínűsége jellemzi, az itt eltöltött egy hetet.

Ha teljesen kezdő vagy, és még nem próbáltad az akrobatikát, vagy az AcroYogát, akkor ez a tábor főleg neked szól. Neked a gyönyörű sziget, a sok-sok látnivalón kívül, a rengeteg élmény mellet, rengeteget tanulhatsz nagyon gyorsan. Ez a tábor a teljesen kezdő szintről indulva, a kezdőn át belekóstolunk a középhaladó technikákba is.

Amennyiben Te haladóbb vagy, esetleg már néhány órán részt vettél már, neked is lesznek újdonságok. Garantáltan nem fogsz unatkozni. Sőt lehetőséged van kezdőket is beavatni az AcroYoga rejtelmeibe. Amiben profi vagy, azt most extrém körülmények közt is kipróbálhatod, gyakorolhatod.

Ez a Tábor merőben más , mint a megszokott yoga táborok. Itt megtapasztalhatod, hogy sokkal többre vagy képes, mint azt gondoltad volna magadról. Ami eddig lehetetlen kihívás volt számodra, az már a kész teljesített valóság lesz. Ebben a Táborban szakítunk az unalmas , monoton sportolással. Itt a mozgás, a sport örömteli és nagyon izgalmas lesz.

Ha unalmas és monoton a hétköznapi életed, folyton a jövőd miatt aggódsz, vagy a múlt terhei nyomják a lelked, akkor itt a helyed. Ez a tábor a jelenbe hoz, és folyamatosan a pillanat megélésére ösztönöz. Segít a félelmeid és fóbiáid feloldásában is, és új világot nyit meg előtted. Ha koncentrációs problémáid vannak, szétszórt vagy, ezek a programok segítenek az összpontosításban és a társaidra való koncentrációban. Ez a sport nagymértékben szól a bizalomról. Ha a bizalommal problémáid vannak, ezt itt rendezheted. Nagymértékben növekedni fog az önbizalmad, és a másokban vetett bizalmad is. Ha úgy érzed , hogy az életed és a fejlődésed megrekedt, vagy hanyatlóban van, nagyon komoly lökést kapsz az újra fejlődéshez, és motivációt, hogy a fejlődési pályádat megtartsd. És ez igaz lesz az életet többi területeire is.

Az AcroContactYoga több ember összehangolt játéka, ami visszahozza a gyermeki énedet, amikor még önfeledten tudtál örülni mindennek. Ebben a társasjátékban kipróbálhatod az összes szerepet, és azt fejlesztheted, amiben igazán érzed a tehetségedet.

A Tábor állandó programjai

A Táborban sokfajta színes és érdekes programmal fogsz találkozni.

Reggeli programok

 1. Napfelkelte előtti Chi-Kung energia gyűjtő gyakorlat, ami a tengerparton lesz.
 2. A Chi-Kungból átfolyunk a napfelkeltés, tengerparti napindító Yogába.
 3. Ezt követően reggeli lesz és az ezt követő szieszta

Amennyiben nem szeretsz korán kelni, úgy a reggeliig nyugodtan alhatsz. Mivel a délelőtti programok 10:00 –tól kezdődnek, van idő kialudni magunkat.

Délelőtti programok

Tengerparti programok lesznek délelőtt, amik 10:00-tól indulnak, és maximum 13:00- ig tartanak. A programok tartalmi elemeiből néhányat felsorolok. Minden nap más helyen és más program lesz.

 1. AquaAcroContactYoga vízi AcroYoga
 2. Bátorság próbák
 3. Shiatsu masszázs a vízben
 4. Watsu a vízben
 5. Thai masszázs a parton
 6. Vörösiszapos masszázs
 7. Túra a tengerparton
 8. SUP yoga & SUP AcroYoga
 9. Szigetátúszás
 10. Strandolás

Ebéd idő, ami 13:00-tól 15:00 vagy 16:00 –ig tart, attól függően, hogy a társaságnak mennyi pihenő időre van szüksége.

Délutáni programok

A délutáni programok 15:00 és 16:00 között kezdődnek, mindig lesz hagyva idő a pihenésnek. Ezek a programok a közösségi térben zajlanak, ami klimatizált.

A délutáni programok menete:

 1. Nyitó kör
 2. Mantra meditáció
 3. Yoga
 4. Páros yoga
 5. Ballance yoga
 6. AcroYoga
 7. Standing Acrobatika
 8. Streching Yoga
 9. Meditáció
 10. Thai masszázs

A délutáni programot a vacsorával zárjuk, ami 18:00 –tól 20:00-ig tart.

Esti (fakultatív) programok

 1. Thai masszázs oda-vissza  2óra
 2. Esti fürdőzés, világító plankton nézés
 3. Városnézés vacsorával
 4. YogaNidra
 5. Igény esetén retro zenés est

Éjszakai program

Éjszakai alvás a tengerparton – csillaghullás les.

Különleges varázsa van a tengerparti alvásnak, mindenkinek csak ajánlani tudom. Fontos, hogy  nem legyél alvás problémás… Ebben az esetben nem ajánlott a kintalvás.

Kiránduló programok

Fontos, hogy a kiránduló napokon, csak reggeli van. A többi étkezést étteremben, vagy bolti hidegélelemmel rendezzük.

 1. Barlang túra
 2. Világvége strand
 3. Bátorságpróba
 4. Egyszemélyes falu étterem
 5. Városnézés
 6. Középkori falu
 7. Dupla öböl
 8. Helyi jellegzetes étterem

Tábori programok díjak

Tábori programok

A Tábori programok összege

Gyerekeknek

Early Bird

 

77 000 HUF/Fő

39 000 HUF/Fő

69 000 HUF/Fő

 

A Tábori szállás

A szállás ára

Gyerekeknek

Eary Bird

A Tábori étkezés

 

52 500 HUF/Fő 

28 000 HUF/Fő

49 000 HUF/Fő

120 EUR

 

A Tábori program ára, ami fakultatív, de feltételekhez kötött. Napi 4 program. A programok 3-4 órások. A kirándulások 15 órások, utazással pihenőkkel.

Tábori programok

A Tábori programok összege – 77 000 HUF/Fő

Gyerekeknek – 39 000 HUF/Fő

Early Bird – 69 000 HUF/Fő

 

A Tábori szállás

A szállás ára – 52 500 HUF/fő

Gyerekeknek – 28 000 HUF/Fő

Eary Bird – 49 000 HUF/Fő

A Tábori étkezés ára: – 120 EUR

A Tábori program ára, ami fakultatív, de feltételekhez kötött. Napi 4 program. A programok 3-4 órások. A kirándulások 15 órások, utazással pihenőkkel.

Rólunk

Cser Zoltán

Cser Zoltán, buddhista tanító. A természettel gyermekkora óta szoros kapcsolatot ápol, évekig barlangászással, majd sziklamászással foglalkozott. A buddhizmussal 17 évesen találkozott, majd felvételt nyert a Tien Tai Ötelem Rendbe (1992), amely egy kis kínai kolostori irányzat. Sokat gyakorolt egyedül, és világi szerzetesként egy időt elvonulással töltött. Jelenleg a Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója, feladata többek között a vallások közötti kapcsolatok ápolása, ünnepek, szertartások szervezése, megtartása. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán nyolc évig volt rektorhelyettes, a Főiskolán szertartástant, meditációt, buddhista etikát, jógát stb. tanít. A tibeti buddhizmus egyik ágát gyakorolja a Nemzetközi Dzogcsen Közösségben, (melynek mestere Csögyál Namkhai Norbu Rinpocse volt), ahol Jantra Jóga, Vadzsratánc és Szanti Maha Szangha oktató. Rendszeresen jelennek meg cikkei a HVG Extra pszichológia számában, több vallásközi konferencián vett részt, melynek anyagai tanulmánykötetekben jelentek meg. Doktorandusz abszolvált hallgató az ELTE Belső-Ázsia, mongolisztika szakán.

Hóbor Péter

A tevékenységét illetően AcroContactYoga oktató, tréner, coach, masszőr és spirituális gyógyítóként él. Buddhista gyakorló.

Gyerek kora óta sportol. Atlétikával kezdte a sport tevékenységet, ahol országos szintig kvalifikálta magát, Kajak-kenu sportágra váltott, majd a küzdősportokban élte ki magát. Ám ezek a sportok pár év gyakorlás után unalmassá váltak számára. Ebből a közönyből az extrémsportok húzták ki, és ismét elemében volt. Több mint 21 éve űzi az extrém sportok világát, ennek köszönheti, hogy a hétköznapi élet válságait túlélje.7-ikéve kezdte el a yogát, amit elég unalmasnak talált, de párhónap yoga gyakorlás után belépett az életében az AcroYoga, amely akrobatikus elemeivel az extrém sportok közé tartozik. Ez az extrémsport azóta is az élete középpontjában van, mindig van új, mindig van benne újdonság. Fontos számára, hogy legyen folyamatos kihívás és fejlődés abban, amit csinál. Véleménye szerint 6 év gyakorlás után, még legalább 10 év potenciál van az AcroYogában. Az AcroYoga mellett az összes jógaágazatot is figyelemmel követi.

Második alkalommal rendezi meg a horvát tengerparton AcroContactYoga élménytáborát, egyre növekvő sikerrel. Az idei Tábor különlegessége, hogy a tibeti eredetű YantraYogával és annak filozófiájával lesz fűszerezve a programsorozat, Cser Zoltán vezetésével.

Rólunk mondták

Osztrovszki Gabriella

Péterrel életemben másodjára acroyogáztam, nem volt kérdés, megbízom-e benne vagy sem. Mivel nagyon stabilan tartott, folyamatosan rám koncentrált, a mozdulataimra, feltétel néküli bizalmat szavaztam neki. Egy-egy mozdulatnál segített vélt korlátaim átlépésében, így a bizalmon kívül kitartárt, stabilitást kaptam tőle. Nagyon nagy élmény volt, mindenkinek ajánlom, próbálja ki.

Ősz Andrea

Acroyoga = a komfortzónámon nagyon kivüli esõ Csoda.
Elõtte komoly tériszonnyal éltem ‘földhözragadt’ életem.
Szívesen járok mégis Petihez. Hogy miért?
Nyugodt,higgadt, teljes figyelmével ajándékoz meg …..mindenkit.
Olyan BIZTONSÁGOS Teret tud teremti,amiben sokszor már el tudom felejteni,hogy ‘hopp!én szédülök’….
Sikerélményt kapok minden alkalommal.
Hogy mekkorát?
Szemléltesse az a tény,h nem számít,h közel 300 km-t utazom ezért rendszeresen :)!! Köszönöm a JÁTÉKOT! Peti így nevezi az együtt töltött acros órákat. Lehet igaza van….játék….mindenkit bíztatok,hogy próbálja ki!

Lénárt Gitta

Hála és öröm tölti el a szívemet, amikor az acrojógás élmények eszembe jutnak. Korábban irigykedve néztem a fotókat másokról, hogy mikre képesek, és azt gondoltam, hogy ezt én soha. Tériszonyom van, egy kisebb lépcsõre állva is szédülök és keresem, hogy miben kapaszkodhatok meg…
Az elsõ élményem is ilyen volt, féltem, remegtem, ahogy nem éreztem a biztos talajt a lábam alatt elfogott a rosszullét, szívdobogás, hideg veríték… bebizonyosodott, hogy ez valóban nem nekem való. De az élet úgy hozta, hogy ismét kipróbálhattam, és akkor mintha átfordult volna valami. Az elsõ érzés a feltétel nélküli bizalom volt, amit megéreztem, megtapasztaltam Péterrel kapcsolatban. Sok éves tapasztalata és óriási tudása van, és rájöttem, hogy MEG FOG TARTANI, nincs mitõl félnem. Csak arra kell figyelnem, amit én csinálok, õ tenni fogja a dolgát, kettõnk közül én vagyok a kezdõ! Az elsõ pozitív élmény az volt, amikor rádöbbentem, hogy amit eddig képeken láttam, az nem elérhetetlen, mert én is meg tudom csinálni. (na jó, azért mindet nem…) A következõ lépés pedig, amikor már az is örömmel tölt el, ahogy benne vagyok a pózban, még nem tudom, hogy mi lesz belõle, csak dõlök, tartok, emelek, és biztos vagyok benne, hogy menni fog és ott lesz a mosoly a végén. A szemkontatkus, a bizalom, figyelem, és a mosoly: sikerült. Péter korábban hitt bennem, mint én magam. Tudja, hogy mire vagyok képes, és azt meg is csináljuk. Egyre jobban érzem magam ezeken az órákon, és alig várom a következõt.
Átléptem a saját határaimat, letoltam a tériszonyt, megtapasztaltam a teljes átadást-bizalmat, kutatom, keresem saját testem határait, igen, erre is képes vagyok.
Tisztelem Pétert, ahogy mindenkire figyel, kezdõ, haladó, mindenkinek van sikerélménye az órán, mindenki annyit kap, amennyit be tud fogadni, és mindenkibõl kihozza a maximumot.

Hvar sziget „Dalmácia királynője”

Hvar Horvátország 4. legnagyobb szigete. Területe 299,6 km2, partvonala 254 km hosszú, népessége 11 ezer fő. A sziget legmagasabb csúcsa, a Sveti Nikola (Szent Miklós) 628 méter magas. Hvar Dalmáciában, a Brac-szigettől délre, Korculától és a Vis-szigettől északra fekszik. A szigethez közeli szárazföldi nagyvárosok: Split, Omis és Makarska. Évi 2715 órás, napi átlag 7,4 órás napsütéses órájával Hvar az Adria legnaposabb szigete, ahol télen is kellemes a hőmérséklet. Természeti szépségei egyedülállóak, szép öblök, buja növényzet: rozmaringok, levendulák, szőlőskertek, pineaerdők, olivaligetek jellemzik. A strandok a szigeten főként kavicsosak és sziklásak

Természeti szépségei mellett Hvar történelme is figyelemre méltó: itt találhatók a velencei építészet egyik legjobban megmaradt példái, és Horvátország legidősebb, és egész Európa egyik legrégibb települése (Stari Grad). Horvátország egyik legszebb, és legromantikusabb szigetét, Dalmácia királynőjét mindig érdemes felkeresni. Többen Horvátország legszebb szigetének tartják, igen felkapott, és látogatott sziget. Számos híresség is szeret itt nyaralni. Hvar megszámlálhatatlanul sok természeti, és építészeti szépséget, csodás öblöt és tengerpartot kínál. Szórakozási, és kulturális lehetőséget, és gasztronómiai élményekben sem szűkölködik Hvar, a legnemesebb borok kóstolhatók itt. Híres bor a Zlatan Pavac, a sziget finom vörösbora.

Hvar

Hvar óriási kőváros erős olasz beütéssel. Ha Hvaron csak egy várost szeretne valaki megnézni, akkor ezt nem szabad kihagyni! Hvar város Vrboskától 22 kmre a sziget déli oldalán fekszik. A várból gyönyörű panoráma nyílik a Pokolszigetekre. Érdemes estefelé sétát tenni a város sikátoros utcáin, a parton a jachtok előtt, vagy egy felfelé kígyózó szerpentinen a várhoz. Hangulatos éttermek, fagyizók, bazár sorok várják az odalátogatót. A pokol szigetek, strandolásra is kiváló hely, stílusában még eldugottabb és vadregényesebb, mint a Hvar-szigeti strandok. Össze lehet kötni a városnézéssel is, amikor este visszahoz a taxi hajó, akkor megpihenve egy vacsora és aztán jöhet egy kis felfedezés, nézelődés a városban.

Hvar városa 3762 lakosával Hvar sziget fővárosa, különösen tiszta és rendezett település, mely megőrizte egyedi arculatát. Tengerpartját 7. századi városfal maradványok, világos színű házak és pálmafák díszítik. Hvar Főtere Dalmácia legnagyobb, és egyik legszebb főtere. A velencei paloták felett a Spanjola-domb húzódik korabeli erődítményével. Itt található Európa egyik legrégebbi nyilvános színháza, amely 1612-ben már várta látogatóit.

Hvar erődök

A Spanjola-erőd Hvar városában, a dombon található, innen Hvar és több sziget látványa tárul elénk csodálatos színpompában a naplementében, sötétedéskor a fehér város és a sötétség kontrasztját fedezhetjük fel. Az erőd a 16. században épült, a puskapor-raktár felrobbanása után 1579-ben restaurálták. A francia, és az osztrák uralom alatt is bővült, az osztrák időkben épült a kilátó és a barakkok. Kiállítási tárgyai a középkorra és még régebbre nyúlnak vissza.

Sv. Stjepan / Szt. István Katedrális:

A katedrális a 6. századi kora keresztény templom helyére épült, jelenleg reneszánsz-barokk stílusban pompázik. A háromhajós katedrálisnak 11 barokk oltára van, melyek közül néhányat velencei művészek alkottak. Loggia és az óratorony
A kikötő végén helyezkedik el a Loggia, vagyis a Városháza, mellette az Óratorony, melyek a velencei uralom idején, a XV. században épültek. Egykoron a Loggiában lakott Hvar kormányzója. A Loggia ma a Hotel Palace-nak ad otthont. A Loggia előtti sétányon a bazársoron a helybéli asszonyok illatos levendulát és sok más dolgot árulnak.

Loggia és az óratorony:

A kikötő végén helyezkedik el a Loggia, vagyis a Városháza, mellette az Óratorony, melyek a velencei uralom idején, a XV. században épültek. Egykoron a Loggiában lakott Hvar kormányzója. A Loggia ma a Hotel Palace-nak ad otthont. A Loggia előtti sétányon a bazársoron a helybéli asszonyok illatos levendulát és sok más dolgot árulnak.

Vrboska:

Bár Vrboska a sziget egyik kicsi városkája, de nagyon szép. Egy védett öbölben, a hegyek felől érintetlen sűrű fenyőerdő közepén fekszik. Az öböl közepén egy apró szigetecske található. Itt a tenger mélyen benyúlik a városba és ahol már utca szélességűre elvékonyodik, több helyen hidakkal összekötve a két part, éppen ezért “Kis Velencének” is hívják. Vrboska ismert a szép apró kavicsos, sziklás vagy homokos strandjairól, ahol tiszta a levegő, kristály kék a tenger és érintetlen a természet. A környéken termelt zöldségfélék, friss hal, házi olíva olaj, friss fűszerek minden vendégnek igazi ínyenc élmény lesz, főleg igazi hvari borral. A kikötőben a városka szívében találhatók éttermek, pizzéria, pékség, fagyizó, koktélbár, pénzváltó, innen indul naponta egy sétahajó a Brac-szigeten levő Bolra. A kikötőben nagy daruval le lehet emelni nagyobb méretű jachtokat, és kikötésre is lehetőség van árammal, vízzel. Kisebb csónakokat be lehet engedni utánfutóról is. Hajóval, csónakkal lehetőség van sok olyan partot felkeresni, amelyek kívül esnek a “kocsival is elérhető” kategórián. Vrboska strandjaira a környező településekből is átjönnek, a hosszan elnyúló partok tagoltsága miatt. Ez a félszigetszerű nyúlvány, ami lehetővé teszi azt, hogy szinte minden nagyobb szikla után van egy öböl, ahol lehet fürödni.

Jelsa:

A mai Jelsát a 14. században alapították a közeli Pitve település kikötőjeként. A kis halászfaluból a hajóépítés és a tengerészet révén vált jelentős településsé. Magja a Szent János templom körül alakult ki. 1420-ban Dalmáciával együtt több évszázadra a Velencei Köztársaság fennhatósága alá került. Jelsa Splittől 43 kmre délkeletre, a stari gradi kompkikötőtől 9 km-re délkeletre, a Hvar sziget északi partján fekvő öbölben fekszik. Fenyőerdők, szőlő- és olívaültetvények, levendulamezők övezik. Jelsa városias jellegű település, nagy kikötővel. Splittel és a Brac szigetén levő Bollal hajójáratok kötik össze. Kedves kis ékszerdoboz, relax parkkal, nyüzsgő parti kávézókkal, fagyizókkal. Hamisítatlan élő tengerparti városka. Strandjai inkább a városka mögött vannak, ha leszámítjuk a kikötő melletti pici strandot. Augusztus végén itt rendezik a halünnepélyt, amikor is egész éjjel több színpadon szól a zene és tart a mulatság. A fagyik itt a legfinomabbak.

Stari Grad:

Stari Grad Európa egyik legrégebbi városa és egyben Hvar sziget legrégebbi települése. A sziget északnyugati részén, öbölben fekszik, a hajósok kedvelt helye. Itt egykor a Pharos nevű görög város volt található. A görögök Krisztus előtt 385-ben érkeztek erre a területre, majd a rómaiak Krisztus előtt 219-ben lerombolták, és felépítették a Pharia nevű római települést. Az öböl déli részén az Osztrák-Magyar Monarhia idejebeli házakat látunk. A legnaposabb és illatos adriai szigeten kellemes sétákat és kirándulásokat tehetünk. Több ezeréves történelme gazdagítja a mediterrán települést.

Utazás Hvar szigetére

 

1. Hálókocsis vonattal Splitbe. Átsétálni a komp kikötőbe és az 1-es pont szerint átkompozni Stari Gradba.
2. Stoppal Splitbe. Átsétálni a komp kikötőbe és az 1-es pont szerint átkompozni Stari Gradba.
3. Telekocsis rendszerben az 1-es vagy 2-es pontnak megfelelően. Ezt javasolnám.

 

Hvar szigetére kétféleképpen kompozhatunk át.

Kompmenetrendért katt ide.

1. Split-városából átkompozunk Stari Grad városába. Itt a leghosszabb a kompidő (kb. 2,5 óra) és ez a drágább verzió is. Időben és útban viszont a legrövidebb. Stari Grad városából kb. 10 perces autóút Vrboska városa , ahol a szállásunk található. l,

Hazafelé:
Vrboska városából 10 perces autóút Stari Grad városa. Stari Grad városából átkompozunk – Split városába Split városából Budapestre kb. 6,5 – 10 óra alatt érünk.

2. Drevnik kikötőjéből átkompozunk Sucuraj kikötőjébe. Ez az út hosszabb, de rövidebb a komp idő (kb. fél óra), de olcsóbb az út. – Sucuraj kikötőjéből Vrboska városába kb. 1óra 10perc alatt átautózunk szinte a teljes szigeten hosszában a szállásunkra. Ennek az útnak az előnye, hogy a teljes sziget nagyrészét láthatjuk.

Hazafelé:
Vrboska városából 1óra 10perces autóút vár ránk Sucuraj kikötőjéig.
Sucuraj kikötőjéből átkompozunk- Drvenik kikötőjébe.
Drevnik kikötőjéből 8-10 óra alatt érünk Budapestre.

Kiegészítésképpen a hazafelé vezető utat érdemes BoszniaHercegovinán keresztül tervezni, mert sok szép látnivaló van ott.

Szállás

 

Szállás: Horvátország, Hvar, Vrboska

A szállásunk Hvar szigetén Vrboska városában la Venus apartmanban lesz.

Kényelmes apartmanokban, Klimatizáltak, a konyhában található hűtőszekrény változó méretű fagyasztóval, 2 tányéros villanyfőzőlap, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, kávéfőző, konyhai edények, tányérok. A szobában van televízió, de műsor nincs. Az apartmanban a fürdőszobában zuhanyozó, WC, kézmosó van. Az 1-es háznál található a gyerekmedence, a társalgó. Ágyneműt kapunk, viszont törölközőről és wc papírról mindenkinek gondoskodnia kell. Szálláshelyek három apartman házban, az apartmanok különböző nagyságúak és elrendezésűek, felszereltségükben megegyeznek.

 • Stúdió apartmanok- 2 fő részére alkalmas, vagy pótággyal kiegészítve kisgyerekes családok részére. Tartalmaz konyhát, szobát, fürdőszobát WCvel.
 • Kétszobás apartmanok – ezek két különálló egyforma nagyságú szobából állnak, a két szoba között helyezkedik el a konyha, fürdőszoba. Némelyikben nappali is van. Mindegyikhez tartozik terasz.

Gyerekeknek 5 éves kor alatt ingyenes a szállás, 18 éves korig 50% kedvezmény van a szállásdíjból. Családoknál a gyermekek számának függvényében egyéni árat határozunk meg, erről személyesen egyeztetünk

Étkezés

 1. Önellátó. Mindenki maga gondoskodik az ételéről, italáról. A konyhában található hűtőszekrény változó méretű fagyasztóval, kéttányéros villanyfőzőlap, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, kávéfőző, konyhai edények, tányérok, konyharuha, mosogatószer, szivacs van.
 2. A közelben vannak házi kifőzdék, pizzériák, vendéglők, éttermek. Az árak a hazainál kb. 30%-kal magasabbak.
 3. Helyi kisboltok: sok minden kapható, de az árak a hazainál kb. 30%-kal magasabbak.
 4. Stari Grad városában van szupermarket, az árak a hazai árakhoz hasonlóak.
 5. Közös étkezés. Szakácsot hozunk magunkkal, aki elkészíti az ételeinket. Napi háromszori étkezés (reggeli, ebéd, vacsora. Az ételek laktóz és glutén mentesen készülnek. A vegánok hús és tojás mentesen, a mindenevők pedig tojással és hússal készült ételeket kapnak.

 

A kirándulási nap kivételével, ezt az étkezési formát javasolnám, már csak a csapatépítő jellege miatt is.
A kirándulási napokon csak reggeli lesz! Ebéd és vacsora utazás közben étteremben.

A Szakács által készített ételek költsége:

120 EUR vagy 1030 KUNA — gyerekeknek 6 éves korig 50%
Ez az összeg 16 étkezést (7 reggelit, 4 ebédet, 5 vacsorát) tartalmaz.
Kérjük étkezés árát készpénzben rendezni az utazás előtt.

 

A tábor programtervezete

Mit hozzatok magatokkal?

Yoga matracokat vagy Polifoamokat, pléd (2mx2m), 2db polár takaró – a reggeli Chi Kunghoz és a yogahoz, majd a tengerparti programokhoz és a kiránduláshoz.

 

 1. Kis vagy közepes párna, vagy felfújható strand párna, úszómatrac.
 2. Mindenféle strand eszköz (úszó matrac, párna, hurka, vízi pisztoly.
 3. Úszó szemüveg vagy búvárszemüveg, snorkel, búvártappancs.
 4. 50-es faktorú naptej, hűsítő gél, kis elsősegély csomag.
 5. Ivóvíz, üdítő, cukorkák, csokik (ezek mindig legyenek nálatok) élénkítő italok (kávé, tea, cola).
 6. Tengerparti gumi vagy szilikon cipő és strandpapucs, amiben biztonságosan tudsz a sziklás terepen és a tengerben is gyalogolni.
 7. Strandruhák (iszapos masszázshoz olyan fürdőruha, amit nem sajnálsz)
 8. Kókuszzsír a masszázshoz, vagy a bőrünk karbantartásához strand és napozás után.
 9. Hálózsák, opcionális tengerparti alváshoz.
 10. Melegebb (polár) öltözet.
 11. Magnézia.
 12. 2-3db törölköző, strandra, fürdőszobába, programokra
 13. Mécses, mécsestartó, füstölő a hangulat kedvéért (az opcionális parton alváshoz, vagy a szobátokba).
A gyerekeknek hozzak játékot?
Görkorcsolyát, rollert nem érdemes hozni, mert köves, kavicsos a terep. Ezenkívül bármit, amit szeretnek. Érdemes viszont mindenféle strand kelléket hozni.

Hálózsákot hozzak?
Lehetőség lesz parton tölteni az éjszakát, ha szeretnéd kipróbálni érdemes hozni.

Hol érdemes pénzt váltani?
Itthon érdemes kunát váltani. Kérjünk aprót is, mert az autópálya fizetőkapuknál nem biztos, hogy vissza tudnak adni.

Mennyi költőpénzt hozzak?
A két kirándulás kivételével nincs szükség étkezésre külön költeni, csak az egyéni igényeknek megfelelő összeget kell hozni.

Strandcipő fontos?
Igen, mert gyakoriak a tengeri sünök és kavicsosak a strandok, így kényelmesen lehet úszni balesetmentesen.

Érvényes személyigazolvánnyal lehet utazni Horvátországba?
Igen, a magyar állampolgárok beutazhatnak valamennyi forgalomban lévő személyi igazolvánnyal.

Az EU egészsébiztosítási kártya hasznos lehet?
Igen, mert az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség országaiban az orvosilag szükséges sürgősségi ellátás a magyar egészségbiztosítás terhére vehető igénybe.

Az EU egészségbiztosítási kártyát hol érdemes kiváltani, meghosszabbítani?
A Teve utcai ügyfélszolgálaton hosszabb a nyitvatartás, érdemes időben beszerezni a forgalmas nyári időszak előtt. A kártya nem csak személyesen, hanem ügyfélkapun keresztül és postai úton is igényelhető.

Váltsak utasbiztosítást is?
Igen, érdemes, mert sok orvos magánpraxisban működik, illetve baleset estén a hazaszállítást nem fedezi a kötelező egészségbiztosítás.

Felelősségvállalási nyilatkozat

Az AcroContactYoga eseményekhez

 

 1. Kijelentem, hogy a gyakorlóteret és a rendelkezésemre bocsátott felszerelést saját felelősségemre, rendeltetésszerűen használom. Használat után az eszközöket visszateszem azok helyére. Az AcroContactYoga gyakorlatait kizárólag az AcroContactYoga tanár instrukciói alapján végzem segítői (spotter) kísérettel!
 2. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy alkohol, gyógyszer, drog befolyása alatt nem állok!
 3. Tudomásul veszem, hogy az AcroContactYoga egyes óráin való részvétel és az eszközöknek a használata veszélyes szabadidős elfoglaltság, melyet azon személyek folytathatnak, akiknek fizikai és szellemi képességei lehetővé teszik, hogy az AcroContactYoga tanár által meghatározott biztonsági követelményeknek megfelelően végezzék és használják őket.
 4. Ha nem rendeltetésszerűen, előírás szerint használom a felszerelést és a helyet, ezáltal magamban vagy harmadik félben sérülést vagy egyéb kárt okozok, az AcroContactYoga tanár nem vonható felelősségre.
 5. Ha az AcroContactYoga gyakorlatokat nem az AcroContactYoga tanár instrukciói alapján és segítő (spotter) nélkül végzem, ezáltal magamban vagy harmadik félben sérülést vagy egyéb kárt okozok, az AcroContactYoga tanár nem vonható felelősségre.
 6. Az AcroContactYoga tanárt csak az általa okozott sérülésekért, és a szolgáltatott technikai eszközök hibájából keletkezett sérülésekkel összefüggésben terheli felelősség.

 

Nagyon fontos, hogy a Tábor megkezdése előtt ezt elfogadjátok és alá is írjátok, mert ez feltétele az Acro órákon való részvételnek!

A házirendet kommunikációs problémák elkerülése végett írásos formában is közreadom.

 

 1. A programokon kizárólag a „Felelősségvállalási nyilatkozat” aláírását követően vehetnek rész a Tábor résztvevői.
 2. A Tábori programokon kizárólag a Tábor résztvevői vehetnek részt.
 3. A Táborban az összes program fakultatív jellegű, tehát nem kötelező rajtuk részt venni.
 4. A reggeli ébresztéséről mindenki saját maga gondoskodik.
 5. A reggeli készülődésünk csendes legyen, hogy a pihenni vágyó társainkat ne zavarjuk. 6
 6. Ha eltévedtünk, elkéstünk, rossz helyre mentünk vagy nem találjuk a csoportot, azonnal hívjuk mobiltelefonon a táborvezetőt.
 7. Minden nemű szervezési feladat a Táborvezető dolga.
 8. Egyéni kívánságokkal és problémákkal a társainkat ne zavarjuk, és ne tartsuk fel őket. Ezt minden esetben a táborvezetővel beszéljük meg.
 9. A Tábor vezetőnek minden esetben szólni kell, ha nem veszünk rész valamelyik programon. Fontos tudnunk, hogy egyes programokon hányan vesznek részt.
 10. Bármilyen egészségügyi probléma esetén szólni kell a tábor vezetőnek, aki ezt figyelembe veszi a programok alatt.
 11. A kiskorúakért és a gyerekekért a szülők felelősek 100%-ban. A szülők döntik el, hogy melyik programon vehetnek részt és milyen feladatokat végezhetnek.
 12. A programok a kiírt időpont után 10 perccel elkezdődnek.
 13. Program változtatás jogát a Táborvezető fenntartja.
 14. A program változást a többség is kezdeményezheti.
 15. A programok 0,5 – 1 órát csúszhatnak, a csoport dinamika függvényében.
 16. Bármilyen személyi probléma merül fel, az azonnal jelezni kell a Táborvezetőnek.
 17. Személy elleni uszítás, mások diszkriminálása a Táborban tilos.
 18. Személyi ellentétek azonnal és békésen rendezendők.
 19. A program előtti találkozók minden esetben a közösségitérben történnek.
 20. A program előtti találkozót csengőszó is jelezni fogja, de ettől függetlenül kérjük a pontos megjelenést a részvevőktől.
 21. Mosatlan poharakat, tányérokat, evőeszközöket és személyes tárgyakat nem hagyunk szanaszét a tábor helyszínin.
 22. A szemetet mindig és mindenhol letakarítjuk magunk után.
 23. Dohányzás csak és kizárólag a kijelölt helyen történhet.
 24. A sziget teljes területén tűzgyújtási tilalom van! Tüzet sehol nem gyújthatunk!
 25. Túrázáshoz a megfelelő túrafelszereléseinket hozzuk magunkkal.
 26. A bátorságpóbákon mindenki saját felelősségre vehet részt.
 27. A közösségi teret minden esemény végén közösen összerendezzük, és magunk után összetakarítunk.
 28. A közös étkezések végén a saját tányérjainkat, poharainkat és evőeszközeinket visszavisszük az apartmanjainkba és elmosogatjuk.
 29. Miden program előtt a közösségi térben gyülekezünk! Akkor is, ha a program külső helyszínen lesz.

Hvar természeti képek

Hvar város képek

Hvar program képek

30% KEDVEZMÉNY!

Minden új feliratkozónak és aki még nem járt az óránkon az első óra árából 30% kedvezményt adunk! 

Sikeresen feliratkoztál!